Vector (2)

Värmesänkning, solskydd och insynsskydd

Solfilm för fastigheter

Få bort irriterande solljus, förhindra människor utanför att se in och få ett bättre inomhusklimat när solen ligger på som värst. Med våra hållbara solfilmer har du ett passivt solskydd som håller länge och inte kräver någon hantering av dig.

Vector (3)
Våra vanligaste solfilmer kommer i tre varianter: keramisk, neutral och silver

Keramisk film syns knappt utifrån. Detta är en lösning för dig som inte vill tumma på utseende, in - eller utvändigt, men få maximal dämpning av värmestrålning.

Neutral finns i olika ljusgenomsläpp (20, 35, 50%) som passar de flesta behov. Denna solfilm ger ett bra insynsskydd utan avkall på utsikten inifrån, och dämpar solljus samt värme effektivt.

Silver är vår kraftfullaste film, även den med olika ljusgenomsläpp (20, 35%), som helt hindrar insynen in i fastigheten dagtid. Bra för villor och kontor där integriteten värderas högt och den värmedämpande effekten skall vara maximal.

Därför ska du välja solfilm till din fastighet

Dämpa ljusblänket. Med solfilm slipper du irriterande solblänk genom fönstren, något som är önskvärt för kontor, förskolor, skolor med flera. Mindre solljus gör också att golvmattor och annat står sig bättre i längden, då den blekande effekten från solstrålning minskas.

Dämpa värmestrålningen. Vi har uppmätt så mycket som 30 graders (Celsius) skillnad före och efter montage av solfilm på fönstren. Det är inte helt ovanligt med en sänkning på 8-10 grader, allt beror på fastighetens förutsättningar.

Dämpa insynen. Det kan ibland vara skönt att grannarna ser vad som står på frukostbordet. På ett fönster i markplan kan solfilm vara välkommet av integritetsskäl. Vi har flera lösningar som anpassas utifrån behov.